Læs her og lær mere om nogle af julens traditioner

november 11, 2019

Der findes et væld af juletraditioner, og det er umuligt at nå dem alle.
Kan du huske TV-julekalenderne fra din barndom? Hvilke kunne du bedst lide? Mange af os fortsætter som voksne med at følge med i de julekalendere der vises i fjernsynet op mod jul. Der er utroligt meget nostalgi forbundet med at se eller gense julekalendere.

Derfor skaber vi os også gerne et ekstra hyggeligt miljø, når vi skal se dem. Det kan være dynerne taget med ind i sofaen, der serveres te, tændes stearinlys og så videre, således at der er lagt i ovnen til en fantastisk hyggestund inden sengetid.

Disneys juleshow og andet jule-TV

En anden klassiker er Disneys Juleshow, som sendes hver jul den 24. december. Hvem har ikke udfyldt noget af ventetiden mod juleaften med at se juleshowet? Det er vist de færreste. Ofte finder de voksne også gerne tid til en pause fra forberedelserne, og samles med børnene foran fjernsynet og nyder igen det velkendte show mens de højt eller indeni synger med på sangene.

Flere og flere julefilm går også gerne igen år efter år, og tilføjes vores fjernsynstraditioner, da det bliver et must for os, at få set dem.

Tag på julevisitter og ønsk god jul

Julen handler jo om samvær og nærvær, derfor er det oplagt at tage et par dage ud af planlægningen, hvor man aktivt vælger at tage rundt på visitter og ønske god jul. Det behøver ikke at være timelange besøg, det kan blot være ganske kort, så man ikke forstyrrer, dem man besøgers gøremål.

En enkelt kop te eller varm kakao kan fint gøre det. Planlæg eventuelt en rute, som I kan gå, cykle eller køre, for at nå så mange som muligt. Det er vældigt hyggeligt, og bestemt en tradition, som er rar at beholde i en tid, hvor meget bliver så teknisk og internetbaseret.

Spred julestemning hvor du går med en kulørt julesweater

Det er dejligt at bidrage til andres juleglæde. Det kan man gøre på mange måder. Man kan for eksempel iklæde sig en af de moderne julesweatre, som så småt er begyndt at blive en tradition blandt mange. Om man kan lide sweatrene eller ej, så er det tæt på umuligt at lade være med at smile eller grine, når man møder et menneske som bære en sådan sweater.

Du kan finde de vildeste designs her:
https://julesweater.com/
https://julesweater.net/

Husk at give nissen julegrød

En anden hyggelig tradition for børn, er at give nissen risengrød. At stille en lille skål med grød til nissen, i en forventning om at gode ting vil ske. Mange er begyndt på at lave større arrangementer omkring et eventuelt nissebo, med en dør og nissens personlige ting omkring.

Men uanset hvor meget det dyrkes, så er skålen med risengrøden tilbagevendende, da det er en tradition, som mange vælger at holde fast i, for at gøre julen mere magisk for børnene. Det er altid spændende at se den efterfølgende morgen, om nissen mon har været forbi skålen i løbet af natten og har spist af den.

Ingen kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *