Overvejer du at købe en afbudsrejse? Læs her

november 30, 2019

En afbudsrejse kan være en billig vej til en god ferie. Men mange er stadig en anelse i tvivl om, hvad en afbudsrejse er, og hvad det egentlig vil sige at rejse på afbuds. Læs alt hvad du skal vide her.

Hvad er en afbudsrejse?

Mange har måske et indtryk af, at en afbudsrejse, er en rejse, der sælges billigt, fordi andre oprindeligt havde købt den og senere har meldt afbud. Intentionen fra rejseselskabernes side skulle således være at få den pågældende rejse afsat for at undgå det store økonomiske tab, det ville være, hvis rejsen slet ikke blev solgt. Med hensyn til rejseselskabernes intention, er denne opfattelse rigtig nok og i overensstemmelse med virkeligheden. Men idéen om, at afbudsrejser er rejser, der tidligere har været solgt er en misforståelse – på trods af, at de hedder, som de gør.

I de fleste tilfælde er afbudsrejser nemlig rejser, som rejseselskaberne ikke har nået at få afsat, og som derfor sættes ned, når afrejsedatoen nærmer sig for at mindske det økonomiske tab.

I nogle tilfælde kan dette skyldes, at rejsen tidligere har været solgt, hvorefter der er blevet meldt afbud, men det er altså langt fra tilfældet hundrede procent af gangene.

Er en afbudsrejse så en dårlig rejse?

Når man nu ved, at afbudsrejser er rejser, som rejseselskaberne ikke har formået at sælge, kan man måske være tilbøjelig til at tænke, at det måske skyldes, at der er tale om en rejse, som ganske enkelt ikke er salgbar. Og så er der ikke langt til tanken om, at det skyldes, at der ikke er tale om en god rejse. Men det behøver langt fra at være tilfældet. En afbudsrejse kan være nøjagtig lige så god som alle mulige andre typer af rejser, men det kan ofte kræve, at man er lidt fleksibel, hvis man vil have en god afbudsrejse.

Når man køber en rejse på afbud, køber man nemlig som hovedregel en færdig pakkeløsning, hvor afrejsedag og tidspunkt samt lufthavn allerede er bestemt. Søger man en specifik destination eller type af rejse, bør man derfor være forberedt på, at det kan kræve, at man ikke har et behov for at kunne rejse på en helt specifik dag, hvis man gerne vil have alt andet præcis, som man ønsker det.

Er du ikke så fleksibel, hvad angår afrejsetidspunkt, men vil du gerne have glæde af de gode priser, du kan få ved at vælge en afbudsrejse, kan det være anledning til at besøge en destination, du ellers ikke havde overvejet at besøge.

Hvor finder man en afbudsrejse?

Synes du, at det lyder som noget for dig med en afbudsrejse, er det bare med at gå i gang med at kigge. Jo tidligere du er ude, jo større er chancen for, at du kan finde en rejse, der stemmer overens med dine ønsker. Et godt sted at kigge er rejsetilbud.dk, hvor du kan finde et bredt udvalg af afbudsrejser samt guides til, hvad du skal være opmærksom på, når du vælger at rejse på afbud.

Ingen kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *