3 gode gaveideer til barnedåben

oktober 24, 2017

Det er altid en hyggelig opgave at skulle finde en god gaveidé til en kommende barnedåb i familien, selvom det også kan være svært at finde ud af, hvad man dog skal forære væk. Skal det være en praktisk gave, der kommer forældrene til gavn, eller vil man hellere give en ting, som babyen kommer til at sætte pris på, når han eller hun bliver større – og dermed har et minde fra sin barnedåb? Der findes et væld af forskellige gode gaveideer, når man først går i gang med at overveje sagen, og det gælder om at finde på én, som man selv bliver glad for at give. Så skal den også nok falde i god jord hos forældrene til dåbsbarnet. Ikke desto mindre kommer her 3 gode gaveideer til barnedåben, hvis man søger nærmere inspiration, eller man blot kunne tænke sig flere ideer at vælge imellem udover dem, man allerede selv har i spil.

De praktiske gaver – forældrene vil elske dem

Når det kommer til praktiske gaver, kan man først og fremmest prøve at sætte sig ind i, hvad forældrene mon har af præferencer indenfor babytransport – og om de måske har nogle muligheder her, som de ikke selv har overvejet endnu, eller som de endnu ikke har investeret i. Det kan være en rigtig god gaveidé at forære dem en bæresele til babyen, for eksempel en Ergobaby 360, fordi en sådan bæresele først og fremmest vil udgøre en helt særlig måde at have sin baby med sig rundt på. En bæresele vil give en langt større frihed end for eksempel en babylift eller en barnevogn. Årsagen er man har begge arme fri, mens baby sidder trygt og godt på maven. Derudover giver det en rigtig nær og sund kropskontakt mellem forælder og baby, som det er værd at stile efter. I den samme kategori kan man også overveje at forære forældrene en fastvikler i dåbsgave, som fungerer på samme præmisser som en bæresele – man kan transportere baby med sig rundt, nemt og praktisk.

De mindeværdige gaver – til når babyen bliver større

Det er en sand klassiker til barnedåbsgaver, men det er bestemt også en gave, der altid bliver taget godt imod: Børnebogsklassikere, eventyr, eller måske de nyeste skud på stammen af fin børnelitteratur. Man kan købe mange flotte udgaver af smukke bøger, som forældrene kan læse højt for barnet, når det er for lille til selv at læse, og som barnet senere kan øve og træne sin læsning med, fordi de allerede kender historierne. Det vil være en rigtig fin og mindeværdig gave at have en smuk bog allerede fra barnsben, som man altid vil kunne huske sin dåbsdag og sine dåbsgæster ud fra. Hvis man er kreativ, kan man sågar forfatte en lille hilsen inden i bogen, så mindet står endnu tydeligere, når barnet bliver stort nok til selv at kigge og læse i bogen. Der er altså mange forskellige gaveideer, som man kan overveje næste gang, man skal til barnedåb hos nogen.

Ingen kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *