Hvad bruger man som dåbsgaver i dag?

1 år siden |  0 comments  |  Blog

Når små børn bliver døbt i kirken og det efterfølgende skal fejres af familie og venner, så skal der bruges fine dåbsgaver. Ikke meget har ændret sig i løbet af årene og de ting der foræres til denne festlige anledning, er i store træk de samme, som den næsten alle dage har været.

Dåbsgaver må gerne have en særlig karakter og en kvalitet, der gør at tingene er holdbare både i anvendelse, udtryk og materialer.

I sagens natur, er det lidt svært at skabe den store glæde ved dåbsgaver, for selve modtageren, der på dåbsdagen, som oftest, er alt for lille til rigtig at kunne for stå noget. Forældrene modtager derfor på dåbsbarnets vegne og det er også dem, der inden har forfattet barnets ønskeseddel. Når børnene på et tidspunkt er blevet lidt ældre, begynder de selv at forstå sammenhængen og viser tit stor interesse, for de flotte ting, de fik dengang, de var helt små og blev døbt.

Dåbsgaver med stor symbolik


Af alle gaver til livets store ceremonier, er dåbsgaver nok dem, der bærer den største symbolik og bør vælges med omhu. Man kan i valget af dåbsgaver tænker både kort- og langsigtet. Gaverne til dåbsbarnet, kan være den slags, som vil komme i brug hurtigt, - f.eks. babylegetøj, børneservice eller andet specifikt til småbørn. Gaverne kan dog også være af den type, som der lige vil gå et par år eller flere, før barnet er parat til at bruge og værdsætte dem, men til gengæld har for livet, - f.eks. smykker.

Der er fordele og ulemper ved begge typer gavevalg og de fleste tager udgangspunkt i den relation de har til barnet, når de skal beslutte sig. Jo, tættere en familiær relation man har til det lille dåbsbarn, jo, mere symbolik er der omkring gaven. Det forventes typisk, at de personer, der har stået fadder til barnet også medbringer noget, som kan blive et minde for barnet og ikke bare er babylegetøj med en begrænset ”holdbarhed”.

Der er dog ingen helt faste regler omkring dåbsgaver og derfor er der også mulighed at tænke i kreative baner og gå nye veje, så længe det er børnevenligt og gerne fortæller en lille historie.

Se de flotteste dåbsgaver online


Vi må gå helt effektivt til værks i jagten på den helt perfekte dåbsgave, så går man på nettet, hvor man let finder både den helt traditionelle og den mere moderne slags.

Chanti har både de dejlige gaver, der minder om forveksling med dem, som både forældre og bedsteforældre modtag ved deres dåb, men også anderledes, skægge og moderne gaver, der vil glæde nydøbte og deres forældre.

Der er sket en spændende produktudvikling med dåbsgaver og er det længe siden man sidst, har skullet tænke i de baner, vil man blive overrasket over at se de nye tendenser og sympatiske priser. Mange af tingene kan graveres og dermed få et ekstra personligt præg med navn og dåbsdato. Påregn lidt ekstra leveringstid, hvis denne fantastiske mulighed, skal benyttes.

EFTERLAD EN KOMMENTAR :

RELATEREDE ARTIKLER :

3 tips hvis du vil være kirketjener

Kirketjener er et arbejde, der egentlig er meget roligt. Det kræver som sådan ikke, at man skal rundt og lave en masse stressende arbejde. Derimod får man tid til at gå rundt og ordne diverse ting for kirken, så den hele...

Continue Reading
Find den ideelle gave til brudgommen

Du er blevet inviteret til bryllup og kommer i tanke om, at du skal have købt gaver til det lykkelige brudepar. Det lyder måske ikke som nogen nem opgave at finde den ideelle gave, men det kan måske blive nemmere for dig, hvis du får lidt hjælp. Det...

Continue Reading
4 Gode Kortspil Til Teenageklubben

De fleste sogne har en eller anden form for teenageklub. Og her kan det nogle gange være lidt svært at finde ud af hvad man helt skal finde på af underholdning. Derfor har vi her fundet 4 gode kortspil som I med fordel kan lære de unge i klubben ell...

Continue Reading