Udsmyk sognelokalet og gør det hyggeligt

september 26, 2017

Sognelokalet er et frirum hvor menigheden og ikke mindst menighedsrådet mødes. Her kan de der er tilknyttes sognet mødes og nyde fællesskabet. Derfor er det vigtigt, at alle parter føler sig velkomne og at sognelokalet kan danne ramme for aktiviteten på en nærværende måde. Et sognelokale kan selvfølgelig, være udformet på rigtig mange forskellige måder og stilarterne er lige så mangfoldige som deres menighed. Derfor er det selvfølgelig op til den enkelte medarbejder, hvilken udsmykning som passer sognerummet bedst.

Er den gode stemning forsvundet?

Måske ved du lige præcis, hvad der trænger til at blive gjort ved rummet. Det kunne også være at du er i tvivl? Ønsker du at blive klogere så prøv dette: Sørg for, at der ikke er nogle mennesker i lokalet. Træd ind i lokalet og mærk efter: hvad det er for en stemning som du fornemmer. Måske er det længe siden, der er blevet luftet ud? Trænger lokalet til at blive malet? Det kan også være, at lyset er for skarpt eller det kan være, at du oplever noget helt andet. Uanset hvad det er du føler, så skriv det ned og brug det senere når det er tid til at opfriske rummet. Der er flere forskellige måder at sørge for at, sognelokalet virker mere indbydende. Lyset i rummet gør naturligvis meget for stemningen. Måske har vinduerne brug for nogle nye gardiner, som ikke er så tunge eller måske det vil være en god ide at få fældet, nogle af træerne som skygger for lyset ude foran vinduerne. Mulighederne er mange og kan være overvældende. Derfor anbefaler vi at du fokusere på tre områder: Belysning, planter og dekorerede vægge. 

Hold fokus og skab hygge sammen

Vi kender alle følelsen af at gå ind i et hjem eller lokale med bare eller kolde vægge. Ofte vil det føles enten ufærdigt eller sterilt. Sørg derfor for at dekorere sognelokalets vægge, her kan du f.eks. hænge en københavner plakat op. Dette kunne også være fine malerier i farver, som passer ind i resten af farvepaletten. Alt efter hvordan sognelokalet ser ud, så er der mange muligheder for at friske stemningen op, også med små midler. Når der er styr på lyssætningen og væggene har fået lidt farve vil det være naturligt både at få lidt planter og blomster ind. Det er klart, at man bør overveje hvor mange ressourcer man ønsker at afsætte til at vedligeholde disse planter. Som udgangspunkt så gå efter planter som ikke kræver et meget stort arbejde, chancen for at de står og visner i hjørnet vil være til stede. Sørg også gerne for at der kan blive tilføjet et par potter med blomster. Dette kunne eksempelvis være i sæsonens farver.

Hvis det hele virker som et meget stort arbejde, så bed endelig menighedsrådet om hjælp. Ved at løfte i flok bliver resultatet først og fremmest mere overskueligt, men glæden ved at have opnået noget sammen vil gøre både glæden og stemningen meget bedre.    

Ingen kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *