Vær retro i din indretning og pas på miljøet

maj 4, 2019

Det kan være en god ide at forsøge sig med genbrug, når man skal indrette sig miljørigtigt. Genbrug er nemlig vejen frem, hvis vi skal reducere fremtidige miljøkatastrofer. Det handler om at beslutte sig for at starte i det små. Hvis vi alle sammen gør lidt, kan det skabe en verden til forskel for miljøet. Desuden er der klare fordele ved at indrette sig med genbrug. Du får et unikt udtryk og du kan personliggøre din indretning præcis i den retning, som du ønsker det.

Genbrugsmøbler med nyt udtryk

Du kan for eksempel forsøge at finde dine møbler i din lokale genbrugsbutik, eller over nettet via forskellige brugtvarerforhandlere. Led efter møbler med den rette form eller udtryk og renover selv dine køb, så de får det sidste endelige personlige strejf, inden de skal indgå i din indretning. Det kan for eksempel være en ide at finde en brugt sofa. Rens sofaen og ombetræk den selv, i netop det stof, som du selv finder fedt. På den måde er du sikker på at få et møbel, som andre ikke har. Samtidig bidrager du positivt til miljøet ved ikke at indgå i den famøse køb-og-smid-væk kultur.

Den rigtige lampe kan samle din indretning

Det er også en god ide at kigge på lamper, når du skal indrette dig med genbrug. En retro lampe kan nemlig andet end at være det gode valg i forhold til genbrug. En retro lampe kan også være super cool. Der findes et hav af muligheder og stilarter inden for lamper. Alene i Danmark har vi været fænomenale til at producere sande designklassikere inden for lamper. Tag for eksempel PH, Verner Panton eller Arne Jacobsen. Alle tre designere, som har skabt helt fantastiske klassikere og designmarkører, som er svære at overse, når man skal ud og finde ny lampe. Men i stedet for at købe lampen fra ny, så invester i en brugt lampe. Lampen har mere sjæl og uanset om man vælger det dyre design eller lamper uden navn, men som man bare selv finder fede, så findes der helt sikkert en retro lampe for dig. Læs mere om retrolamper her.

Væk fra køb-og-smid-væk kulturen

Når det handler om at være miljøbevidst, så kan vi ikke komme uden om, at overproduktion og konstant køb af nyt, er et kæmpe problem. Vi fylder vores jord med affald og erstatter hele tiden vores ting med nyt. Det gælder i flere aspekter af vores liv. Tøj, møbler og mademballage bliver konstant smidt ud og erstattet af nyt. Det er en udvikling, som vores miljø ikke kan blive ved med at følge med i. I stedet bør vi tage et aktivt valg om at genanvende og at købe lidt men godt. På den måde sætter vi ikke en stopper for udviklingen, men vi tvinger producenterne til at tænke over deres forbrug, materiale og den struktur, som en pågældende virksomhed har. Det handler om at passe godt på jorden til fremtidige generationer.             

Ingen kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *