3 ideer til en sjovere kage til kirkekaffen

Kage forme

1 år siden |  0 comments  |  I kirken

Der er efterhånden mange kirker, der bruger dét at man efter en gudstjeneste samles i kirkens tilstødende lokaler og hygger med kaffe, the og kage. Dog er det oftest bagerens ”det bedste” man får til disse sammenkomster, hvilket typisk viser sig i form af en kanelstang, en wienerstang eller en jordbærtærte. Der er dog mange andre måder, hvorpå man aktivt selv kan forbedre disse sociale sammenkomster, ved selv at bage en sjovere kage til kirkekaffen. Når man så alligevel er i gang kan man ligeså godt forsøge sig med noget nyt.

Der findes mange muligheder når det kommer til bagværk, i denne artikel kommer vi ind på 3 forskellige ideer til sjovere bagværk til kirkekaffen. Den første idé er at man bager en kage i en sjov og anderledes form, der findes hundredevis af forskellige bageforme på markedet.

En anden idé kan være at man forsøger sig med nogle anderledes opskrifter end den standard chokoladekage man oftest ser, dette kunne f.eks. være at forsøge sig med en cheesecake eller de lidt forbudte cupcakes med farverig frosting. Den tredje gode idé til sjovere kirkekaffe-kage er naturligvis at bage denne af ingredienser, der normalt ikke forbindes med desserter.

Bag anderledes kager til kirkekaffen for at sætte skub i hyggen


Når man samles efter en gudstjeneste eller andre arrangementer i kirken er der stor forskel på hvilke typer af mennesker, der dukker op. Der kan være tale om mænd, kvinder, unge, børn, folk med forskellige behov og ønsker om at søge nye sociale græsgange – fælles for alle disse mennesker er at de har en relation til kirken eller til Gud.

Blot dét, at man former kagen anderledes end folk kender det er med til at skabe hygge og give rum for nye samtaleemner, da af natur vil kommentere sine holdninger eller mening omkring denne nye ændring i vanerne. Dertil kommer at hvis man kombinerer flere af de tre gode ideer til fornyelse som nævnt ovenfor så kan man skabe en venlig diskussion og gøre kirkekaffen til et sanseforum, for både sindet, smagssansen og synet kommer i spil og udvikles.

Overrask kirkegængerne med nye smagsindtryk


Man skaber oftest de bedste rammer for en venlig diskussion ved at fremstille noget for folk, der i starten er skeptiske, ganske som det er med tro. Derfor kan en anderledes kage til kirkekaffen være en form for icebreaker for nyere medlemmer af kirkesamfundet eller en måde at lokke selv den mest stille og generte frem til at være deltagende. Der findes mange kageopskrifter, der indeholder ingredienser man oftest forbinder med det salte køkken, dette kunne være en popcorn-kage, eller en kage med rodfrugter som gulerod og rødbede.

På denne måde kan man ikke alene overraske og invitere til debat, men også være medvirkende til at ens faste kirkegængere får en smagsoplevelse de måske ikke ville give sig i kast med i hjemmet. Dertil kommer naturligvis også aspektet af sundhed, der efterhånden fylder mere og mere i vores samfund og som er en vigtig diskurs.

EFTERLAD EN KOMMENTAR :

RELATEREDE ARTIKLER :

Udsmyk sognelokalet og gør det hyggeligt

Sognelokalet er et frirum hvor menigheden og ikke mindst menighedsrådet mødes. Her kan de der er tilknyttes sognet mødes og nyde fællesskabet. Derfor er det vigtigt, at alle parter føler sig velkomne og at sognelokalet kan danne ramme for aktiviteten...

Continue Reading
Hold 80'er-fest i sognet

Tag din nabo, dine venner og bekendte ved hånden og træk dem med til 80’er-fest i sognet. Det er pragtfuldt at genhøre de mange fantastiske dansehits fra et farverigt årti, og det allervigtigste er at være sammen. Kommer der mange mennesker, er sogne...

Continue Reading
Diakoniens Dag

HUSK:    Diakoniens Dag Søndag den 7. februar 2016 Tema: ” Ser du, eller kigger du bare?” Fastelavns søndag Lukasevangeliet kap. 18, vers 31-43 En dag til at synliggøre kirkens sociale arbejde Inspiration for sognemedhjælpere, præster og frivill...

Continue Reading