Lav en gratis hjemmeside til sognets grupper

hjemmeside

2 år siden |  1 comments  |  Blog

Formegentlig kender du godt situationen. I sognet har I en hjemmeside, som er den officielle hjemmeside, og som I bruger til at give beskeder, komme med tider til gudstjenesterne og alt sådan noget. Den er formegentlig designet professionelt, I har en webmaster inde over, og den ligger på et webhotel I har købt til den. Alt dette er meget godt og dejligt, for selvfølgelig skal I have en flot hjemmeside I jeres sogn.

Men I har formegentlig også en masse grupper - det kan være ældreklubben, ungdomsklubben, dem der går til babysalmesang, og mange flere. Og de vil også gerne have et sted hvor de kan kommunikere med hinanden, et sted hvor de kan skrive beskeder og komme med meddelelser, lægge filer op og alt sådan noget. Men for det første er jeres hjemmeside så avanceret at de ikke kan finde ud af at bruge den, og for det andet er det ikke så godt hvis der er 10-20 personer der har adgang til at redigere sognets hjemmeside.

Men hvad gør man så - man kan jo heller ikke bruge hele dagen på at sidde og være bindeled mellem hjemmesiden og gruppen, sådan at grupperne sender alle beskederne til dig (eller webmasteren) og du så lægger dem op på hjemmesiden. Heldigvis er der en hel anden løsning:

Lav en gratis hjemmeside


Det er heldigvis muligt at lave en gratis hjemmeside. Det er ikke særlig svært, koster som sagt ikke noget, og det er noget hver gruppe i sognet selv kan gøre. Så slipper du for at skulle give dem adgang til hjemmesiden eller sidde og lægge deres nyheder op hele tiden.

Du kan se hvordan du laver en gratis hjemmeside her.

Den eneste "ulempe" er at folk så ikke kan finde informationerne inde på sognets hjemmeside, men hvis I er gode til at linke til de forskellige hjemmesider folk laver gør det ikke så meget, så går man bare ind på sognets side og ser at ældreklubben har sin egen hjemmeside, og så går man derind i stedet for.

Overvej om en hjemmeside er nødvendig


Men inden man kaster sig ud i at lave sin egen hjemmeside bør man også lige overveje om det overhovedet er nødvendigt, eller om man kan opnå det man vil på andre måder. Hvis det primært er til intern kommunikation kan en facebook-gruppe nemlig lige så ofte være en lige så god løsning (eller måske endda bedre) end en gratis hjemmeside. Det kræver selvfølgelig at dem der skal bruge gruppen også selv er på Facebook, så ældreklubben skal nok have en hjemmeside, mens ungdomsklubben fint kan kommunikere med en facebookgruppe (og måske endda kommunikere bedre).

Hvad gør I i jeres sogn?

EFTERLAD EN KOMMENTAR :

RELATEREDE ARTIKLER :

Den svære tid efter dødsfald – 3 ting du skal huske

Det eneste sikre her i livet er, at vi på et tidspunkt skal dø. Alligevel er døden ikke en naturlig ting for nogen, og derfor er det også en svær tid, man går i møde, når man mister en af sine kære. Det er vigtigt, at man har lov til at gennemgå den...

Continue Reading
Hvordan finansierer jeg mit drømmebryllup i kirken?

Et bryllup er en oplevelse og en dag, du husker resten af livet. Det er dog også en dag, der hurtigt kommer til at koste dig mange penge. Langt de fleste er dog villige til at betale, hvad det koster, når det kommer at bruge penge på et bryllup for a...

Continue Reading
Slip for besværet med kaffeindkøb til kirkekaffen

Kirken spiller en særlig rolle i det danske samfund, selvom færre og færre fortsat dyrker kristendommen, som man førhen har gjort. Det har derfor også været nødvendigt, at man skaber et andet fællesskab omkring kirken. For på trods af, at man ikke dy...

Continue Reading