Ondt i maven? Prøv en varmepude

marts 30, 2019

Når vi har ondt et eller andet er vi hurtige til at gribe efter en pille. Piller hjælper også rigtig meget. Vi kunne slet ikke forstille os et liv uden. Men der er altid omkostninger ved at bruge kemi til at rette op på kroppen. Og ofte kan det gøres meget simplere, nemmere og uden bivirkninger.

Næste gang du har ondt i mave, prøv en varmepude. Du bliver måske overrasket hvor godt og hurtigt det hjælper. Det er måske ikke så nemt at finde en forklaring. Hvorfor skulle varme hjælpe med ondt i maven? Men det gør det alligevel, i mange tilfælde. Når det kun er et mindre onde velmærket.

Omvendt kan du gå ud fra, hvis ikke en varmepude giver lindring på en halv time, så er det noget mere end bare lidt ubehag.

Hvad kan varmepuder hjælpe med?

Mennesker har brugt varme til behandling af alle mulige skavanker i mange tusinde år. Der findes altså rigelig med erfaring. Varme, men også kulde kan bruges til meget. Både til lindring, som støttende behandling, men også som decideret terapi. Varme er en form for energi som er nem at overføre og det gør den så velegnet til behandling.

Der findes store udvalg af varmepuder. Varmepuder kan hjælpe ved:

Mavesmerter, mavekrampe, led- og muskelsmerter, menstruationssmerter, stive led og meget mere.

Varmepuder hjælper også med stress, søvnbesvær og kan generelt fremme velvære og behagelighed.

Idrætsfolk har igennem årtusinder brugt varmepuder og anden varmebehandling. Både til præstationsforbedring men også restitution af overbelastede muskler og led.

Mange seniorer har glæde af hjælpemidler

Vores seniorer er i dag er mere fit og aktiv end nogensinde. Men kroppen er ikke længere så ung som den har været og det har omkostninger. Seniorer har mere brug for hjælpemidler end unge. Og det er der intet galt med. Når vi ser dårligt, bruger vi briller. Høreapparater, når hørelsen svigter, og tanderstatninger når vi har mistet tænder. Det er helt naturligt for os. Sådan er det også med andre hjælpemidler. Der findes i dag et hav af forskellige hjælpemidler, til både gamle som unge, syge og raske.

Nogle gange er det svært at skulle skelne mellem hjælpemidler og fitness redskaber. Fx for en begejstret motionist vil et løbebånd være et fitness redskab. For nogen der kommer sig efter en alvorlig læsion og har brug for genoptræning er det samme løbebånd et hjælpemiddel.

Hjælpemidler er i dag frit tilgængelige

Tidligere var adgang til hjælpemidler ret begrænset. Du skulle bruge en recept eller en henvisning fra en læge eller speciallæge for at få hjælpemidler. Der var heller ikke et stort udvalg af hjælpemidler som i dag. Som med alt andet, har internettet også gjort det nemmere at finde information om hjælpemidler. Du kan i dag også købe mange hjælpemidler online. Det er hurtigt og sikker. Du kan gøre dig klog om de forskellige modeller, deres fordele og ulemper uden at skulle forlade huset. Og når du handler online har du tilmed 14 dages fortrydelsesret, hvor du kan returnere en vare uden at skulle redegøre hvorfor.

Ingen kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *