Den svære tid efter dødsfald – 3 ting du skal huske

juni 6, 2018

Det eneste sikre her i livet er, at vi på et tidspunkt skal dø. Alligevel er døden ikke en naturlig ting for nogen, og derfor er det også en svær tid, man går i møde, når man mister en af sine kære. Det er vigtigt, at man har lov til at gennemgå den sørgeproces, som helt naturligt forekommer, når en som man har holdt meget af går bort. For at få en god sørgeproces, hvor man får sagt ordentligt farvel til vedkommende, skal man have ro. Desværre er der rigtig mange ting, som man skal huske og få klaret i forbindelse med dødsfald, og derfor kan det være svært at få den nødvendige ro. Men her er en huskeliste, som kan hjælpe dig til en god sørgeproces.

Hvis du ikke har prøvet at miste en, der stod dig rigtig nær før, så kan det faktisk være lidt af en overvældende planlægningsopgave, man kommer på. For ikke at glemme noget kan man med fordel gøre brug af en huskeliste. I det følgende får du en huskeliste på 3 vigtige ting, som du skal huske i forbindelse med dødsfald:

  • Kontakt et flyttefirma
  • Indberet dødsfaldet
  • Kontakt en bedemand

Boede afdøde i en bolig, der skal sælges eller lignende, så sørg med det samme for at kontakte et godt flyttefirma. Der er ingen grund til, at I skal i gang med at slæbe på afdødes ting, når der i forvejen er tale om en svær tid.

Planlægning af begravelsen

Som sagt er der en masse ting, som man skal huske at gøre i forbindelse med dødsfald. Det kan være lidt af en overvældende proces, og så er det temmelig uheldigt, at man skal til at gøre alle disse ting lige præcis i en tid, hvor man kan have det lidt svært. Men det handler tit bare om at få de ting gjort, som man skal gøre, og så må man få professionel hjælp til resten. Eksempelvis er det vigtigt, at man hurtigt indberetter dødsfaldet til det lokale kirkekontor, og det er uanset, om afdøde var medlem af folkekirken eller ej.

Der er rig mulighed for at få pålidelig og professionel hjælp i forbindelse med dødsfald. Det er helt oplagt, at man kontakter en god bedemand, eksempelvis Elholm begravelse. Her får man hjælp til alle de formelle ting så som at ordne afdødes papirer og finansielle forhold, og så får man også rigtig god hjælp i forbindelse med selve bisættelsen. De fleste, der har prøvet at miste en, som stod dem nær, og som har brugt en bedemand, anbefaler det til andre. Der er simpelthen bare så meget, der bliver meget nemmere.

Gode priser

Når man skal hyre folk, eksempelvis i forbindelse med flytning eller planlægning af bisættelse, kan man sagtens få en rigtig god service til en rigtig favorabel pris. Kvalitet behøver ikke at koste det hvide ud af øjnene. Det handler blot om at finde de rette firmaer. Der er ingen grund til at gøre det dyrere, end det behøver at være. Derfor bør man altid gå efter de rigtig gode priser, også i forbindelse med dødsfald.

Ingen kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *