Gør sognet mere synligt på nettet

august 2, 2016

De fleste sogne har efterhånden en hjemmeside (og har du ikke det så læs lige indlægget her om hvordan du laver en hjemmeside til sognets grupper), og så langt så godt. Designet behøver vi vist ikke snakke så meget om, da der stadig er masser af hjemmesider der ligner noget der er lavet i 2006, i stedet for 2016, men lad nu det ligge.

Uanset hvordan hjemmesiden ser ud er det nemlig også vigtigt at den er synlig på internettet, ellers er det jo kun dem der kender den som kommer ind på den, og så når man jo ikke så langt. Derfor får du her nogle tips til hvordan du kan gøre sognets hjemmeside synlig på nettet.

Linkbuilding

Det skal gerne være sådan at man kan søge på sognet på Google og der så kommer ens hjemmeside op, men for at det sker har Google brug for at vide at ens hjemmeside eksisterer. Man har med andre ord brug for noget linkbuilding, som er når der er andre der linker til ens hjemmeside. Man kan finde en god og omfattende linkbuilding guide her (skrevet af dem der også står bag linkbuilding.dk, og med det domænenavn må man gå ud fra de har styr på det), det kan være godt hvis man gerne vil have en lidt mere avanceret og teoretisk introduktion til sagerne.

Og ellers kan det være nok at vide at det med linkbuilding gælder om at få links sådan at Google synes at ens side er god, så hvis man f.eks. får ens nabosogne til at lave et link til ens hjemmeside, eller den lokale kommune så vil Google se de her links og også placere sognets hjemmeside godt. På samme måde gælder det så om at linke til sognets grupper og venner, sådan at de så også kommer højt op.

SEO

For at Google så kan læse ens hjemmeside skal man så også have lavet noget basal SEO (søgemaskineoptimering) som er at man lige får sat siden ordentligt op så Google kan læse hvad der står, og for at man kan gøre det så skal man lige have lidt grundviden. Der kan du også kigge på denne SEO guide fra Onlinebloggen da der også her er en god og basal introduktion til SEO (søgemaskineoptimering).

SEO går grundlæggende ud på at hvis du f.eks. hedder SmørumØvre Valgmenighed så skal man sørge for at skrive det flere steder på ens hjemmeside sådan at Google ved at det er det som siden handler om.

Facebook

Sidst men ikke mindst skal man sørge for at have og bruge en gruppe på Facebook sådan at alle dem der er i ens menighed kan blive medlemmer og se hvad man skriver. Sørger man for at skrive nogle gode opslag (og f.eks. et sammenkog af prædikenen) kan man være så heldig at opslagene bliver delt og at også folk der ikke lige kommer i kirke hver søndag får øjnene op for at man eksisterer.

Ingen kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *