Tid til at tænke på konfirmations ønsker

april 19, 2016

Nu begynder konfirmationssæsonen snart, og det betyder også at det er ved at være tid for alle de unge konfirmander til at begynde at tænke over deres konfirmations ønsker. Det er ikke altid helt nemt at komme på hvad man ønsker sig, specielt ikke hvis det også skal være noget der har bare en lille smule mening og ikke bare er penge eller tøj – specielt i den ældre generation er der mange der mener at konfirmations gaven skal have en lidt dybere mening end bare noget materielt, og der er faktisk også flere og flere unge der gerne vil have noget vedvarende som konfirmationsgave.

Derfor er der her et par ideer til gode konfirmations ønsker som både skaber glæde og har en dybere værdi.

En bibel

Det oplagt konfirmationsønske er selvfølgelig en bibel. Konfirmanden har måske en bibel i forvejen, eller også er der en i familien, men sin helt egen bibel, gerne med omslag, er en gave der helt sikkert vil skabe rigtig meget glæde. Man kan godt få bibler indgraveret med konfirmandens navn, og det er også en rigtig god ide, men hvis du overvejer det så sørg for at du er den eneste i familien der kunne finde på at give sådan en gave – én bibel med navn på bliver man glad for, to er for mange.

Et godt trick her kan være at man giver Biblen på selve dagen, og så tilbyder at tage den med tilbage og få skrevet navn i hvis ikke der er andre der er kommet med den samme gave.

Religiøs kunst

Et andet rigtig godt konfirmations ønske kunne være religiøs kunst. Det kan f.eks. være i form af et krusifiks, en plakat, eller et billede med et religiøst eller semi-religiøst motiv. Det er ikke sikkert at konfirmanden kommer til at have billedet hængende på væggen resten af livet og det er også okay, men en sådan gave kan helt sikkert være noget der kan skabe glæde og give støtte, og være med til at forme konfirmanden i de næste udfordrende og udviklende teenageår.

Ingen kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *