Sådan sparede Annes sogn mange penge på energiforbruget

februar 23, 2016

Anne er sognemedhjælper i et mindre sogn, hvor penge ikke er det de har flest af. Det var derfor vigtigt for dem at finde nye måder at spare penge på, så pengene kunne blive brugt til de vigtigste ting. Og særligt én ting sprang dem i øjnene – varmeregningen.

Kirken var gammel, og det var længe siden at der var nogen der havde gjort noget ved den. Både varmen og pengene fløj derfor ud af kassen, og op i den tynde luft. Noget skulle gøres, og noget blev gjort.

En gennemgang af kirken og de tilhørende bygninger viste nemlig hvor de kunne sætte ind for at spare penge:

Taget

Det første der skulle kigges på var taget. Det var gammelt og ikke særlig godt isoleret (for at sige det mildt). Varmen flyver jo opad, og taget gjorde ikke noget synderligt for at holde varmen inde, så al den varme luft der kom fra radiatorerne kom op til taget før det forsvandt ud i den åbne himmel. Det var heldigvis noget der ikke var så svært at gøre noget ved. Først fik taget en grundig tagrensning, og så blev der efterfølgende isoleret grundigt. Det kostede alligevel nogle penge, så Anne sørgede for at bruge lidt tid på at indhente 3 tilbud på isolering, så hun havde noget at sammenligne med, og efterfølgende kunne vælge det bedste tilbud.

Da de alligevel var i gang med at ordne taget fik Anne også en masse tilbud på andre energiforbedringer som hun og resten af sognet kunne foretage, for at nedbringe varmeregningen endnu mere. Alle tingene kunne gode betale sig, men det krævede lidt mere kapital end sognet lige havde, så det er i stedet blevet skrevet på listen over ting der skal gøres i de kommende år.

Men allerede på rensning og isolering af taget har sognet opnået en stor besparelse – ifølge beregningerne kommer det til at være tjent ind på bare 8 år (hvis altså ikke energipriserne stiger mere, hvilket de sikkert gør, hvorfor det så vil gå endnu hurtigere), og derefter er det bare ren fortjeneste de næste 22 år.

Og så er der råd til at gøre de ting der er lidt sjovere….

Ingen kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *